Tervetuloa verkkokauppaan!

Pellavakuitua

Verkkokaupastamme voit ostaa pienissä erissä kehruuvalmista pellavakuitua, tai pellavaa itse työstettäväksi perinteisin menetelmin.

Kotimainen pellavakuitumme on peräisin luomutiloilta Etelä-Suomessa, ja ne on kuidutettu omalla tehtaallamme Helsingissä. Koneellisen lihtauksen jälkeen pellavat on häkilöity käsin.

Luonnonmukaisessa viljelyssä pellava kasvaa ilman myrkkyjä tai synteettisiä lannoitteita, ja parantaa maaperää osana viljelykiertoa. Kuidun väri on suoraan luonnosta peräisin ja saattaa hiukan vaihdella erästä toiseen.

Huomioithan että pellavasta irtoaa luonnostaan kehrätessä ja käsitellessä pölyä. Pellavaa ei yleensä ole tapana pestä ennen kehräämistä, mutta valmiin langan voit toki pestä tai vaalentaa keittämällä saippua-soodavedessä, jolloin lanka myös pehmenee.

Langat

Kaupassamme on nyt pieni erä historiallisilla Pelva-kehruukoneilla kehrättyjä lankoja. Näiden lankojen kuidutus ja häkilöinti on tehty Ranskassa, mutta kehruu Hämeenkoskella – vain kivenheiton päässä tilalta jossa pellava on kasvanut.

Antiikkisilla koneilla kehrätty artesaanilanka on paksumpaa ja sisältää helpommin epätasaisuuksia, ja ne soveltuvatkin käsitöihin joissa eläväisyys on positiivista!

Osa erän kuiduista odottaa vielä märkäkehruuta ranskalaisella kehräämöllä, ja näitä teolliseenkin käyttöön soveltuvia lankoja saamme pian toivottavasti myös tänne verkkokaupan puolelle.

Muut tuotteet

Tuomme ajoittain verkkokauppaan pieniä eriä myös muita pellavaisia tuotteita. Osa näistä on tehty oman pellavamme sivuvirroista, osa vintagekankaista jotka on jatkojalostettu vanhoista aarteista: vanhasta suomalaisesta pellavasta, jonka joku on itse aikanaan kasvattanut ja työstänyt kankaaksi asti. Aina ei taustat ole tiedossa – mutta ihan varmasti nämä kertovat enemmän tarinaa kuin teollisesti valmistetut kankaat!

Tutustu uutuutena myös pellavakuidusta tehtyihin koruihin ja sisustusesineisiin!